Farsz z kurek, cebuli, natki pietruszki i cheddara.

Składniki:

– 400 g kurek
– 2 średnie cebule
– pół małego pęczka natki pietruszki
– masło
– sól, pieprz czarny mielony

– 200 g sera cheddar

Sposób przygotowania:

Kurki czyścimy, cebulę kroimy w kostkę, a pietruszkę siekamy.

Ser trzemy na tarce z małymi oczkami.

Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy posoloną cebulę.

Po zeszkleniu cebuli dodajemy kurki – jak są większe to możemy je pokroić.

Całość smażymy na małym ogniu około 8 minut przyprawiając potrawę solą i pieprzem.

Na koniec dodajemy natkę pietruszki i po 2 minutach smażenia potrawa jest gotowa.

Kurki odstawiamy do wystygnięcia i dodajemy starty ser, po czym całość mieszamy.

Potrawę można wykorzystać jako farsz do mięsa, pierogów, knedli, krokietów lub na zapiekanki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.