Makaron bavette z pomidorami, cebulą i szpinakiem.

Składniki:

– 350 g makaronu bavette
– puszka pomidorów bez skórki
– 1 większa cebula
– duża garść szpinaku 
– 4 – 5 ząbków czosnku
– 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 i 1/2 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

– 600 ml wody

Sposób przygotowania:

Pomidory kroimy na mniejsze części, cebulę kroimy w pół plasterki, a czosnek siekamy.

Wszystkie składnik wkładamy do szerokiego naczynia (może być patelnia z przykrywką), a następnie wlewamy oliwę i gorącą wodę.

Gotujemy pod przykryciem około 15 minut – w trakcie gotowania wsypujemy sól i pieprz, a także kilka razy wszystko mieszamy.

Następnie odkrywamy i odparowujemy nadmiar płynu mieszając całość dosyć często.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.