Miruna zapiekana z żółtym serem na szpinaku z ricottą.

Składniki:

– 8 kawałków usmażonej miruny (przepis poniżej w linku ) – możemy użyć inną rybę
– szpinak z ricottą ( przepis poniżej w linku )
– 300-350 g żółtego sera chedar, królewskiego lub innego ulubionego
– papryka słodka

Sposób przygotowania:

Formę do pieczenia smarujemy masłem, a następnie równomiernie rozkładamy na całej powierzchni szpinak z ricottą.

Układamy na szpinaku usmażoną mirunę i posypujemy całość tartym żółtym serem wymieszanym ze słodką papryką.

Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C i pieczemy (góra- dół) bez termo obiegu, aż ser się podpiecze (25-30 minut).

Miruna z patelni panierowana w skrobi ziemniaczanej.

Szpinak z ricottą, śmietaną oraz czosnkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.