Rolady z fileta kurczaka nadziewane wędzoną polędwicą drobiową, żółtym serem oraz masłem.

Składniki:

filety z kurczaka ( 1 większy filet – 2 rolady )
– ulubiony żółty ser ( 1 duży plaster na 1 roladę )
– polędwica drobiowa wędzona ( 1 grubszy plasterek na 1 roladę )
– bułka tarta, mąka pszenna, jajka
– masło, olej rzepakowy
– sól, pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Z fileta oddzielamy polędwiczkę ( można ją usmażyć osobno ), a następnie kroimy wzdłuż na pół, delikatnie rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem.

Na filety nakładamy złożony plaster żółtego sera, plasterek polędwicy wędzonej oraz kawałek masła.

Zwijamy rolady i panierujemy w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.

Smażymy na małym ogniu i trochę głębszym gorącym oleju obracając je tak, żeby podczas smażenia równomiernie się zarumieniły z każdej strony.

Po usmażeniu odsączamy rolady na papierowych ręcznikach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.