Skip to content
Składniki dla 4 osób:
– 800 g polędwiczek z kurczaka
– 5 łyżek stołowych skrobi ziemniaczanej
– 3 łyżki stołowe jogurtu naturalnego
– 4 żółtka
– 3 ząbki czosnku ( posiekać i utrzeć z solą )
– 4 łyżki oleju rzepakowego
– 1 i 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 płaska łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 3 szczypty chili w płatkach lub pieprzu cayen
– olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto ( opisane kolorem zielonym ) dokładnie mieszamy ze sobą w misce do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
Do ciasta wkładamy polędwiczki, a następnie mieszamy i zostawiamy całość na 1 godzinę.
Po tym czasie polędwiczki smażymy na oleju rzepakowym do ładnego zarumienienia i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Dodaj komentarz