Polędwiczki z kurczaka w cieście jogurtowym.

Składniki dla 4 osób:

800 g polędwiczek z kurczaka

– 5 łyżek stołowych skrobi ziemniaczanej
– 3 łyżki stołowe jogurtu naturalnego
– 4 żółtka
– 3 ząbki czosnku ( posiekać i utrzeć z solą )
– 4 łyżki oleju rzepakowego
– 1 i 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 płaska łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 3 szczypty chili w płatkach lub pieprzu cayen

– olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na ciasto ( opisane kolorem zielonym ) dokładnie mieszamy ze sobą w misce do uzyskania jednolitej masy bez grudek.

Do ciasta wkładamy polędwiczki, a następnie mieszamy i zostawiamy całość na 1 godzinę.

Po tym czasie polędwiczki smażymy na oleju rzepakowym do ładnego zarumienienia i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.