Jogurtowe ciasto do panierowania mięsa z kurczaka, indyka lub ryb.

Składniki:

– 5 łyżek stołowych skrobi ziemniaczanej
– 3 łyżki stołowe jogurtu naturalnego
– 4 żółtka
– 3 ząbki czosnku ( posiekać i utrzeć z solą )
– 4 łyżki oleju rzepakowego
– 1 i 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 płaska łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 3 szczypty chili w płatkach lub pieprzu cayen

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce do uzyskania jednolitej masy bez grudek.

Ciasto wykorzystujemy do panierowania mniejszych kawałków mięsa z kurczaka, indyka lub ryb, które przed smażeniem powinny pozostać w cieście na około 1 godzinę.

Ciasta starczy na około 800 g mięsa lub ryb.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.