Pieczarki czyścimy i płuczemy, a następnie osuszamy i odcinamy ogonki (możemy je usmażyć i wykorzystać do jajecznicy).
Z jajek i mąki pszennej robimy gęste gładkie ciasto – w trakcie mieszania solimy (około 1/3 łyżeczki).
Kapelusze pieczarek przyprawiamy solą, pieprzem, a następnie obtaczamy w cieście i kukurydzianej bułce tartej.
Pieczarki smażymy na małym ogniu, na rozgrzanym oleju obracając je z każdej strony po 2 razy, aż ładnie się zarumienią – czas smażenia to około 6-8 minut.
Usmażone pieczarki odsączamy przez chwilę z tłuszczu na papierowych ręcznikach i podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.
Sa pyszne, robilem i wszyscy lubieli je- jedynie byla zmiana w tym ze obtaczalem w bulce- polecam i dzieki za przepis
Dziękuje za komentarz i pozdrawiam.