Sos śmietanowy z cebulą i kolorowym pieprzem. Składniki: – 600 ml śmietany 30 % – 4 większe cebule – masło – sól, pieprz czarny mielony, 2 i 1/2 łyżeczki ziarnistego pieprzu kolorowego Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w pół plasterki, solimy, doprawiamy pieprzem i po chwili smażymy na maśle do zeszklenia. Wlewamy śmietanę i po 3 minutach duszenia cebuli na małym ogniu dodajemy kolorowy ziarnisty pieprz, a następnie całość gotujemy około 4-5 minut. Zobacz wpisy Previous PostKaczka nadziewana jabłkami i wolno duszona w soku jabłkowym, kartofle z tłuszczykiem oraz buraczki ćwikłowe z cebulą.Next PostZapiekane filety rybne w sosie śmietanowym z cebulą i kolorowym pieprzem. 21 grudnia 2020 Darek Sosy do potraw Leave a comment
Dodaj komentarz