Surówka z kiszonych ogórków, pomidorów, młodej cebulki ze szczypiorkiem oraz oliwy z oliwek.

Składniki dla 4-6 osób:

– 700 g kiszonych ogórków 
– 2 średnie pomidory
– 1 młoda cebulka ze szczypiorkiem
– oliwa z oliwek, sól, pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Pomidory należy sparzyć wrzątkiem, a następnie ściągnąć skórkę, wyciąć gniazda i wystudzić.

Ogórki kiszone kroimy w pół plasterki. Jeżeli skórka na ogórkach jest bardzo twarda to możemy ją wcześniej obrać.

Cebulkę ze szczypiorkiem kroimy i delikatnie solimy.

Na pokrojone ogórki wrzucamy cebulę, a następnie przyprawiamy pieprzem i dodajemy 4 łyżki oliwy.

Po 10 minutach dodajemy pokrojone pomidory i całość mieszamy.

Surówka jest gotowa i najsmaczniejsza zaraz po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.