Pieczeń z indyka w sosie śmietanowym z pieczarkami, cebulą, marchewką oraz fasolką szparagową.

Na podaną ilość sosu z przepisu poniżej potrzebujemy około 1,4 kg fileta z indyka – wystarczy nam to na 2 obiady dla 6-8 osób w zależności od apetytu jedzących.

Filet z indyka przygotowujemy wcześniej i po usmażeniu oraz wystudzeniu, kroimy na plastry grubości 1-1,5 cm, a następnie wkładamy do gotowego gorącego sosu i wszystko razem podgrzewamy.

Pozostały tłuszcz  w garnku po smażeniu fileta zalewamy niewielką ilością gorącej wody i co jakiś czas mieszamy, żeby się rozpuścił, a następnie przelewamy do pudełka i po wystygnięciu chowamy do zamrażarki – przyda się do zrobienia sosu pieczeniowego.

Sos śmietanowy z pieczarkami, cebulą, marchewką oraz fasolką szparagową.

Pieczeń z indyka.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.