Marchewka z kalarepą i cukinią na maśle.

Składniki:

– 4 średnie marchewki
– 1 średnia cukinia
– 2 większe kalarepy
– masło, olej rzepakowy
– sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Kalarepę oraz marchewki obieramy ze skórki, a następnie kroimy w słupki.

Cukinię myjemy, a następnie kroimy w pół plasterki.

Kalarepę i marchewkę smażymy na niewielkim ogniu, na łyżce masła z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.

Jak warzywa będą na pół twarde to dodajemy cukinię.

Czas smażenia zależy od indywidualnych preferencji ( jedni lubią miękkie warzywa, a inni lekko twardawe ), więc co jakiś czas podczas przewracania warzyw próbujemy je.

Podczas smażenia doprawiamy warzywa solą, pieprzem czarnym oraz pieprzem ziołowym.

Możemy użyć również innych przypraw pod własny smak.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.