Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym z mini marchewką oraz fasolką szparagową.

Składniki:

– usmażone 2 duże lub 4 małe polędwiczki wieprzowe
– 1,5 porcji sosu chrzanowego
– 450 g mrożonej marchewki mini
– 450 g mrożonej fasolki szparagowej

Sposób przygotowania:

Fasolkę szparagową i marchewkę wyciągamy z zamrażalnika na 2 godziny przed gotowaniem – wysypujemy na sito, żeby podczas rozmrażania pozbyć się nadmiaru wody.

Usmażone polędwiczki kroimy w 1-1,5 cm plastry, wrzucamy do gorącego sosu chrzanowego, a po chwili dodajemy marchewkę oraz fasolkę szparagową.

Wszystko dusimy, aż marchewka i fasolka będą miękkie.

Przepisy na sos chrzanowy i smażone polędwiczki wieprzowe poniżej.

Polędwiczki wieprzowe smażone w całości.

Domowy sos chrzanowy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.