Czerwone banany w cieście. Składniki dla 4 osób: – 8 czerwonych bananów lub 4 zwykłe – 1 jajko – 1 łyżka cukru – 3/4 szklanki mąki pszennej – około 1/2 szklanki mleka – pół łyżeczki proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej – cukier puder do posypania – smalec lub olej Sposób przygotowania: Mieszamy trzepaczką jajko z cukrem, przesianą przez sitko mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem – ciasto ma być gęstsze niż na naleśniki. Banany obieramy ze skóry, odcinamy końcówki i kroimy wzdłuż. Obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym smalcu lub oleju z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Gotowe banany odsączamy na papierowych ręcznikach i podajemy posypane cukrem pudrem, z konfiturami lub polane miodem. Zobacz wpisy Previous PostSzpajza cytrynowa z bitą śmietaną.Next PostFasola z mielonym mięsem, pieczarkami, kiełbasą oraz makaronem. 10 marca 2020 Darek Dania z owocami Leave a comment
Dodaj komentarz