Kaszanka z cebulką, kartofle z koperkiem oraz surówka z marchewek i jabłek.
Przez większą część życia kaszankę jadłem z kiszonymi lub konserwowymi ogórkami, albo z surówką z kiszonej kapusty.
Pięć lat temu postanowiłem spróbować innego dodatku i padło na marchewkę z jabłkiem.
Od tej pory jest to mój ulubiony dodatek do kaszanki – polecam spróbować.
Składniki dla 4 osób:
– 1 kg kaszanki
– 2 średnie cebule
– olej rzepakowy
– pieprz czarny mielony, sól
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy obraną z jelita i pokrojoną na mniejsze kawałki kaszankę. Smażymy całość około 10 minut przyprawiając pod własny smak solą i pieprzem.
Przepis na surówkę z marchewek i jabłek:
============================================================
Dodaj komentarz