Sos majerankowy z powidłami do pieczonego schabu.

Sos majerankowy robimy wykorzystując soki oraz wodę, w których piekło się mięso.

Składniki na sos:

– soki z pieczenia mięsa w foli, woda z naczynia, w którym piekło się zawinięte mięso, powidła śliwkowe, miód, mąka pszenna, sól, pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Do miseczki z wystudzoną wodą, w której piekło się mięso owinięte w folię dodajemy łyżeczkę mąki pszennej i dokładnie mieszamy robiąc zaklepkę do sosu.

Do soków z pieczenia mięsa w foli dodajemy płaską łyżeczkę miodu i powideł śliwkowych, po czym stawiamy w garnuszku na gazie i mieszamy, a następnie po zagotowaniu dodajemy zaklepkę i po ponownym zagotowaniu doprawiamy sos solą i pieprzem.

W

Więcej zdjęć poniżej w linku:

Schab pieczony ze śliwkami i morelami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.