Pasta rybna z wędzonego trewala, twarogu i cebuli.
Jeżeli ktoś lubi wędzone ryby to polecam bardzo smacznego trewala. Ryba nie jest zbyt słona i ma o połowę mniej kcal od popularnej wędzonej makreli. Cena w sklepach rybnych może trochę zniechęcać, bo nie jest to najtańsza ryba, ale mimo tego od czasu do czasu warto spróbować innych smaków.
Składniki:
– 1 szt. wędzonego trewala około 350 g
– twaróg półtłusty około 200-230 g
– 2 małe cebule ( czerwona i żółta ) lub szczypiorek
– sól, pieprz czarny mielony
– majonez ( 1-2 łyżki )
Sposób przygotowania:
Rybę oczyszczamy z części niejadalnych i po zważeniu (zostaje czystego mięsa około 60-70%), dodajemy tyle samo rozdrobnionego widelcem twarogu,
Cebulę kroimy w kostkę – delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem i wszystko mieszamy.
Dodajemy majonez w ilości takiej, żeby nam naszą pastę związał i ewentualnie przyprawiamy jeszcze na koniec pieprzem.
Dodaj komentarz