Skip to content
Składniki:
– 1 większa główka młodej białej kapusty
– 1 większy por
– 2-3 gałązki selera naciowego
– 2 marchewki
– 2 jabłka
– pęczek koperku
– sok z cytryny 1 łyżka
– majonez
– sól, pieprz czarny mielony, cukier
Sposób przygotowania:
Kapustę szatkujemy, solimy, mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
W tym czasie kroimy białą część pora wzdłuż na pół, a następnie w cieniutkie pół plasterki – seler naciowy kroimy podobnie.
Marchewki i jabłka obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach, a koperek siekamy (dodajemy do jabłek sok z cytryny,).
Kapustę odciskamy z wody i dodajemy por, seler, marchewki, jabłka i koperek oraz 2 łyżki ulubionego majonezu.
Wszystko razem mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą, cukrem i pieprzem.
Ilość majonezu możemy zwiększyć lub zmniejszyć (zależy od indywidualnych upodobań).



Dodaj komentarz