Masa serowa do naleśników, pierogów, drożdżówek i ciast. Składniki na masę serową: – 400 g białego zmielonego sera na sernik ( polecam “Mój ulubiony” z Wielunia ) – 40 g masła – cukier wanilinowy ( 30 g ) – opcja – 2 szczypty cukru cytrynowego lub pomarańczowego ( Dr. Oetker ) Sposób przygotowania: Do zmielonego sera dodajemy miękkie masło, cukier waniliowy i całość dokładnie ucieramy na gładką masę. Masą serową smarujemy letnie placki naleśnikowe, a następnie zwijamy je w rulonik lub składamy w kopertę. Jeżeli chcemy wykorzystać masę do pierogów to potrzebujemy podwójną porcję składników, która powinna starczyć nam na około 45-50 szt. Zobacz wpisy Previous PostNaleśniki orkiszowe.Next PostNaleśniki orkiszowe z białym serkiem oraz sosem truskawkowym. 11 lipca 2019 Darek Ciasta - dodatki, polewy, kremy, Farsze i nadzienia do potraw Leave a comment
Dodaj komentarz