Karminadle ( kotlety mielone ) wieprzowe i ciapkapusta. Karminadle ( kotlety mielone ) wieprzowe. Ciapkapusta – panczkraut – kartofelkraut. Zobacz wpisy Previous PostCiapkapusta – panczkraut – kartofelkraut.Next PostRolady z fileta kurczaka nadziewane pieczarkami. 1 maja 2019 Darek Dania z wieprzowiną, Śląskie smaki 2 komentarze
Pracowałam w Niemczech jako opiekunka do osób starszch, spotkałamsięz podobną potrawą: wędzonka na spodzie [schab wędzony},potem warstwa kiszonej kapusty a na wierzch tłuczone ziemniaki{ puree ziemniaczane}.Zapieczone do przyrumienienia-pyyyyycha. Odpowiedz
Prawdopodobnie jadłaś Kassler (Kasseler). Bardzo smaczne i popularne danie w Niemczech, które podaje się najczęściej z puree. Pozdrawiam Darek 🙂 Odpowiedz
Pracowałam w Niemczech jako opiekunka do osób starszch, spotkałamsięz podobną potrawą: wędzonka na spodzie [schab wędzony},potem warstwa kiszonej kapusty a na wierzch tłuczone ziemniaki{ puree ziemniaczane}.Zapieczone do przyrumienienia-pyyyyycha.
Prawdopodobnie jadłaś Kassler (Kasseler).
Bardzo smaczne i popularne danie w Niemczech, które podaje się najczęściej z puree. Pozdrawiam Darek 🙂