Podudzia z kurczaka po parysku. Składniki: – podudzia z kurczaka – jajka – mąka pszenna – sól, pieprz czarny mielony, przyprawa do kurczaka lub słodka papryka – olej rzepakowy Sposób przygotowania: Podudzia gotujemy w osolonej wodzie i studzimy, a następnie obieramy ze skóry i przyprawiamy pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Podudzia obtaczamy w mące, roztrzepanych i posolonych jajkach, a następnie ponownie w mące. Smażymy z każdej strony na oleju do zarumienienia, a następnie odsączamy podudzia z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Zobacz wpisy Previous PostPyzy kartoflane z podsmażoną cebulką i boczkiem.Next PostPodudzia z kurczaka po parysku, kartofle z koperkiem oraz surówka z kapusty pekińskiej, selera, marchewek i jabłek. 5 kwietnia 2019 Darek Mięsa smażone - pieczone - panierowane Leave a comment
Dodaj komentarz