Kiełbaski smażone z cebulką i żółtym serem.

Składniki dla 3-4 osób:

– 5 ulubionych kiełbasek 
– 2 większe cebule
– 6-7 plastrów ulubionego żółtego sera
– sól, pieprz + dodatkowo papryka słodka
– olej

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w pół plasterki, solimy i po kilku minutach smażymy na oleju do zeszklenia – na koniec doprawiamy pieprzem.

Kiełbaski kroimy wzdłuż, nacinamy z zewnętrznej strony i na większej patelni (średnica np. 28 cm) smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju.

Następnie wykładamy na podsmażone kiełbaski cebulę, którą przykrywamy plastrami żółtego sera (możemy wtedy wierzch sera posypać słodką papryką).

Smażymy całość kilka minut pod przykryciem, aż ser się roztopi.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.