Śledzie w jarzynce z marchewki, papryki i cebuli.

Składniki:

– 700 g matiasów solonych
– 800 g gotowej jarzynki z marchewki, papryki i cebuli

– opcja: groszek konserwowy

Sposób przygotowania:

Śledzie płuczemy, wkładamy do miski i zalewamy zimną wodą (moczymy 2-3 godziny) – następnie odlewamy wodę i znów płuczemy pod bieżącą zimną wodą.

Osuszamy na papierowych ręcznikach i kroimy dowolnie w paski lub kostkę.

Dodajemy do pokrojonych śledzi jarzynkę, mieszamy i wkładamy na 24 godziny do lodówki (w słoikach), żeby sałatka się przegryzła (można przechowywać w lodówce do 2 tygodni).

Przepis na jarzynkę poniżej:

 

Jarzynka z marchewki, papryki i cebuli.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.