Miruna z patelni panierowana w skrobi ziemniaczanej.

Składniki:

– 2 duże filety miruny mrożonej bez skóry
– skrobia ziemniaczana lub mąka pszenna
– sól, pieprz czarny, pieprz cytrynowy
– olej, masło

Sposób przygotowania:

Każdy filet kroimy na 4 części i wkładamy do durszlaka lub na sito w celu odmrożenia.

Odmrożone filety miruny delikatnie solimy, przyprawiamy pieprzem czarnym i pieprzem cytrynowym, a następnie obtaczamy rybę w skrobi ziemniaczanej, dzięki której skórka jest chrupiąca (możemy użyć również mąki pszennej)

Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym oraz łyżce masła i po usmażeniu odsączamy rybę z tłuszczu na papierowych ręcznikach.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.